Praėję metai buvo pilni iššūkių, kuriuos sukėlė perteklinis tiekimas ir dėl COVID-19 pandemijos smarkiai sumažėjusi paklausa.

Dėl COVID-19 pradėti taikyti apribojimai visame pasaulyje sukėlė sustojimą daugumoje verslo šakų, ko pasėkoje 2020 metais susidarė gamtinių dujų perteklius. Prie pandemijos įtakos prisidėjo švelnesnės nei įprasta oro temperatūros, stipri atsinaujinančių šaltinių (vėjo) gavyba – ir dujų suvartojimas sumažėjo 7 proc. per pirmuosius penkis metų mėnesius. Dėl visų šitų priežasčių, gamtinių dujų kainos pasiekė rekordines žemumas, kurios nebuvo pastebėtos daugiau nei dešimtmetį visuose pagrindiniuose vartojimo regionuose. 2020 m. birželio mėn. TTF indeksas tesiekė 5,02 EUR/MWh, prieš metus buvęs 13,38 EUR/ MWh.

Nuo 2020m. vasaros galo kainos pradėjo po truputį augti, nes dėl paklausos trūkumo buvo atšaukta daug SGD krovinių, taip pat, sušvelnėjus apribojimams ir atsigavus pramonei, atsirado didesnis gamtinių dujų poreikis. Vėliau prie kainų lygio atsigavimo prisidėjo ir mažesni dujų pristatymai iš Rusijos, ir kaina perlipo 11 EUR/ MWh, 2020 paskutiniame ketvirtyje pasiekusi 14 EUR/ MWh lygį.